Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

és akkor leszakadt az ég!

2014.05.25. 16:04 - L.Moni

Ma reggel már arra ébredtünk, hogy esik az eső, de az még nem volt vészes. Nem sokkal később még a napocska is kisütött :)

Miután a minik megkapták a gyereknapi meglepiket és játszottak is vele, a legót is összerakták gondoltuk elmegyünk szavazni. Biciklizni szerettünk volna, de sajna Z hátsó kereke defektes lett, így átültünk autóba. Szavazás után elmentünk boltba. A parkolóban volt tűzoltó autó, rendőr autó, rendőr motor. Lehetett biciklizni egy kijelölt ügyességi pályán, tesztet kitölteni. Igazi gyereknapi program, oda is mentünk a gyerekekkel :) Kicsit nézelődtek, játszottak. Hirtelen beborult az ég majd elkezdett esni az eső. Bementünk a boltba és ott nem igazán érzékeltük, hogy mekkora vihar lehet.

Pedig hatalmas volt, gyakorlatilag fél órán keresztül nem esett hanem ömlött az eső, elején jéggel keveredve :(

Ahogy jöttünk hazafelé a kis utcákban állt a víz, több háznál a pincékből szivattyúzták ki a vizet. Mikor hazaértünk azt láttuk, hogy a garázsbejáró előtt álla a víz, nem bírta elvezetni a csatorna, a ház mellett, a diófa alatt és gyakorlatilag mindenhol hasonló volt a helyzet. Z átöltözött, lement. A garázsban 25-30 cm víz állt :( a cement, a krumpli, pár üveg befőtt, a műhelyembe való asztallap, a kazán, minden víz alatt :(

Hívta Z a tűzoltókat, segítőkészek voltak, de sajnos nem tudtak kijönni, 40 cm alatt nem működik a szivattyú. Ahogy elállt az eső elkezdett apadni a víz, na meg Z a szerelő aknába lapátolta inkább, mint, hogy továbbra is ázzon minden.

5 éve itt élünk, de ekkora eső még nem volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr46206186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása