Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

300 ft

2013.12.14. 19:06 - L.Moni

Ma elmentem a gyerekekkel vásárolni és most kipróbáltam valami újat.

Grétike állandóan nyafog, hogy ezt vegyek, azt vegyek.... Most kivettem a perselyükből 300-300 ft-ot és azon a pénzen azt vehettek amit akartak. Nem szóltam bele, egy kikötés volt. Nem lehet édesség, hisz az rengeteg van még itthon a Mikulás csomagokból.

Gréti mindent megvett volna, de 300 ft volt csak nála :) Szomorúan vette tudomásul, hogy nem vehet babát, világítós fogkefét, hello kittys bögrét...... Aztán nagy nehezen kiválasztott egy csomag lufit és egy hajgumit. Végül csak a hajgumi maradt, de beleizzadt a drága. Rájött, hogy az a 300 ft nem nagy összeg és amiket Ő szeretne az mind-mind többe kerül.

Gergőkém nem nézelődött sokat, Ő leragadt a kocsiknál, darus autó, rendőr autó, tűzoltó autó és társai. Hát ezek is többe kerültek mint  300 ft. Nézelődés közben láttam egy kicsike led izzós zseblámpát. Megmutattam neki, felcsillant a szeme, a döntés megszületett :) Ő azt választotta.

A pénztárnál Ők fizették ki amit választottak, annak ellenére, hogy sokan voltak a boltban a pénztáros nagyon kedves és türelmes volt. Külön blokkolta nekik amit vásároltak, a kezükbe adta a blokkot és megdicsérte őket, hogy milyen ügyesek. A sorban meg a türelmetlen emberek fintorogtak :(
Pedig valamikor Ők is voltak gyerekek, Ők is tanultak vásárolni, sőt, Ők is tanították a gyermeküket vásárolni.....

Na de a lényeg, bevált  a terv. A gyerekek rájöttek, hogy sokba kerülnek a játékok, hogy nem csak annyi, hogy leveszem a polcról és kész.

Szerintem ezt időről időre ismételni fogjuk. Majd azt is megmondom nekik, hogy ha nem vesznek semmit, hanem félreteszik a pénzt akkor a következő alkalommal már nagyobb értékben tudnak vásárolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr675692680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása