Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Életre szóló döntés előtt állunk

2013.01.10. 12:34 - L.Moni

Címkék: dilemma döntés iskola mi legyen

Ma reggel az oviban odajött hozzám Edit néni, a vezetőnő. Azt mondta, hogy csinike képességei alapján na és persze a mi beleegyezésünkkel javasolná Őt iskolába.

Lefagytam.

Tudom, hogy Grétike nagyon okos. Tudom, hogy szivacsként szívja magába az új és újabb infokat. Tudom, hogy örülne, ha mehetne iskolába. De!!! 

Igen, ott van az a DE :(

Ha annak idején nem a kiscsoportot ismételtetik vele, hanem a képességeihez mérten továbbviszik, hogy esetlegesen a nagycsoportot ismételje, akkor az égvilágon semmi gond. De nem így történt.

Iskolai előkészítés a nagycsoportban van és Ő középsős.

Sem itthon, sem az óvodában nem úgy volt vele foglalkozva, hogy Őt az iskolára készítjük elő.

Nem kevés hátránnyal indulna azokhoz a gyerekekhez képest, akik végigviszik a nagycsoportot.

Mivel szeptemberben tölti a 6 évet neki külön engedélyt kell kérni az iskolakezdéshez. 

Az összes kis osztálytársa 7-7,5-8 éves lenne, Ő pedig a 6 évet se töltené be az első napokban. Hisz az a "divat" sajnos, hogy minél később kezdjék a gyerekek az iskolát.

Ráadásul a "melyik iskola legyen" kérdés is itt van. Z erőltetné a Fazekast de én azt nem akarom, vétózom. Nem tehetünk ki egy kicsi gyermeket napi 2 óra bkv-zásnak, csak azért mert az apukája azt akarja. Csepelen is vannak nagyon jó iskolák. A Fazekas majd ráér ha a középiskola ideje jön el. Csepelen van két tannyelvű, van ének tagozatos, van sport. Mind a három nagyon jó iskola, jó tanárokkal, Jó visszajelzésekkel szülőktől, középiskoláktól.

Istenem, nem tudom mi legyen. Még olyan nagyon kicsi, még a kora alapján is érdemelne 1 év gondtalan gyerekkort. Tanulni pedig ráér még, ott lesz rá az egész élete...............

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr215009925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása