Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Színházak éjszakája

2014.09.20. 21:45 - L.Moni

Még augusztusban megvettük a jegyeket erre az alkalomra, aztán volt, hogy nem akartam elmenni, mert egyszerűen nem volt hely regisztrálni az előadásokra. Próbáltuk eladni a jegyeket, de nem kellett senkinek. Szerencsére :).

Ha már nálunk maradt, gondoltam megpróbáljuk, hátha...

És igen! Szuper ötlet volt, hogy mégse hagytuk ki!

Reggel már 9 után elindultunk, mintha éreztem volna, hogy nem lesz egyszerű bejutni a belvárosba autóval, hétvége ide vagy oda. 10 után értünk a Kolibri fészekhez, ott egy kedves hölgy mondta, hogy nem áll módjában átváltani a jegyünket karszalagra, próbáljuk meg másik színházban. Mivel a Bábszínházba is szerettünk volna menni, így átmentünk oda. A pénztáros hölgy végtelenül kedves volt!  Megkaptuk a karszalagokat és beregisztrált minket az első, 14 órási csoportba amelyik körbe megy a labirintuson :).

Kicsit sétáltunk az Andrássy úton, rendezvény volt és akkor pakoltak ki. Le lett fotózva Gergőm vasutasként, rajzoltak, nézelődtünk. Időben visszamentünk a Kolibri fészekhez és igen :) bejutottunk az előadásra!

KukacMatyit néztünk meg és nagyon jó kis darab volt. Bán János volt az egyetlen előadó, de észrevétlenül eltelt a több mint 1 óra. Rengeteget nevettünk és nemcsak a gyerekek, hanem a kísérő felnőttek is élvezték az előadást. A végén volt egy kis meglepetés. A KukacMatyit ma játszották 350. alkalommal és minden előadáson Bán János volt a szereplő, immár 23 éve! A kollégáitól tortát kapott, a jelenlévőktől pedig a jól megérdemelt tapsot. A tortát megosztotta a gyerekekkel, hát egy kicsi se panaszkodott és tiltakozott :).

Kimentünk a forgatagba sétálni, megtudtuk a zománcműves tanáromtól, hogy ma van a Nemzeti vágta és sörfőző fesztivál is. Hát emiatt volt bedugulva a város :). Lezárások, elterelések mindenhol.

Sétálgatás közben láttuk miként tisztítják meg a szennyvizet, még ajándékot is kaptak a minik, pedig őket a víztisztítás érdekelte csak :). Láttunk toyota hybridet, fel lehetett iratkozni próbavezetésre, kihagytam a lehetőséget. Kaptak a gyerekek lufit, zacskótartó gömböt, simogattunk gyönyörű kutyákat. Az egyik kutyus messziről kiszúrta magának Gergőt és felállt, odasétált hozzá, fejét a kezeihez nyomta. Nem kellett biztatni Gergőt sem, hisz imádja a kutyákat. Hetti gazdája meg is jegyezte, hogy szenzációs kisugárzása van a fiamnak. A kutyája szereti ha simogatják de csak nagyon ritkán kezdeményez, a fiam pedig ő választotta ki magának :). Utána rajzoltak még, kerestünk egy pékséget és ettek, rájöttek, hogy éhesek de nagyon.

Bementünk a Bábszínházba és lassan kezdődött a labirintus járás.

Csúcs szuper volt!

Beláttunk a kulisszák mögé, részt vettünk egy kicsit a színház életében. A gyerekeknek legjobban a tüske tündér éneklése tetszett, az ahogy a végén "legyőztük" és nem tudott senkit kővé változtatni. Láttunk egy rövid részletet a Boribonból, az egyik hamarosan bemutatásra kerülő Hoppá-hoppá című darabból. Láttunk, simogattunk bábokat.Több más darabba is "belekóstolhattunk", Kettőre biztos elmegyünk, családilag, hisz most Z sajnos nem jöhetett velünk, ő Zágrábba van a hétvégén. De lehet, hogy több lesz belőle mint 2 :). Miután végigmentünk még játszottak a gyerekek majd kimentünk de még nem indultunk ám haza.

Gréta csinált egy mini tündért magának, Gergő részt vett egy közlekedési játékon. Repült az idő.

5 óra volt, hogy hazaértünk. Mind a két gyermek iszony fáradt volt de egyszerre mondták, hogy mennének újra ha kell :D.

Szép kis nap volt. Szerintem jövőre is megyünk, akkor már több darabra is mehetünk, hisz már Gergő is nagyobb lesz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr496715385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása