Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

"Anyu, nézzük meg a karácsonyt"

2012.12.31. 20:59 - L.Moni

Címkék: karácsony strand ajándékok

Édes, kicsi fiam mondta ezt, mikor Ő épp karácsony fát akart nézni :).

Szépen teltek az ünnepek, jól érezték magukat a gyerekek és jól éreztük magunkat mi is.

A forgatókönyv a szokásos volt:

Szenteste itthon, négyesben. Nagyon jó volt :) Csinikével díszítettem fel a fát ( a gömbdíszek eléggé egy helyre koncentrálódnak, Ő csak oda pakolt) minipasink addig apával fent legózott. Mikor lejöttek ámulva nézte a karácsonyfát és elénekelte a "kiskarácsony, nagykarácsony......." dalocskát. Persze nekünk is kellett vele énekelni, nem is egyszer. Több alkalommal odajött, fogta a kezem és mondta, "Anyu, nézzük meg a karácsonyt". Vacsora közben jött a Jézuska :) Kaptak legot, kifestőt, csinike matricafesték készletet minipasi meg vonatkészletet. Még este összeraktuk a legókat közösen, jót játszottunk. Gergőke összerakta a vasutat a már meglévővel és igencsak tisztességes méretű vasútvonala jött össze. Grétike meg festegetett. Este beájult mind a kettő, hisz a déli alvás kimaradt.

Első napján bepakoltunk az autóba és irány Orosháza. Anyuméknak csak beköszöntünk majd mentünk anyósomékhoz, ott töltöttük azt a napot. Ott voltak Sanyiék és Hugikáék is. Ajándék hegyek voltak a gyerekeknek, kisautók, baba, hajráfkészítő készlet, repülő, kopter és még sorolhatnám :) Hatalmasat tombolt a 3 kicsi. Élvezték, hogy tudnak játszani. Nyúzták Z-t és G-t rendesen. Sanyi csak azért maradt ki a nyúzásból mert beteg volt és ezt tiszteletben tartották a gyerekek. Alvásról persze szó sem lehetett de egész jól bírták, mondjuk néha leültek és már kezdtünk reménykedni, de aztán újra játékba lendültek. Persze volt rengeteg sütemény amit folyton ettek volna, legalábbis az én két haramiám, kellett hozzá egy kis szülői ráhatás, hogy a sok üti közt egyenek rendes ételt is. Azért sikerült :) Este 6 után mentünk át anyumékhoz. Ott is megtalálták az ajándékokat a fa alatt :) Ennyi játék a játékboltban sincs, mint amennyit kaptak és hazahoztunk. Vacsoráztunk, igaz csak én ettem, Isteni kocsonyát, nem holmi zsírosat, hanem csirkéből készültet. Anyum így csinálja, én meg így imádom :) Fürdés és utána még jött a szenvedés a gyerekeknek. Nehezen aludtak el az új hely miatt. Z volt az első aki kidőlt a sorból, még nem volt fél 9 és horkolt :)

Második nap anyuméknál voltunk. Jöttek tesómék is a három gyerekkel. Hm, gyerek.... mit ne mondjak. Viktor és Dávid lazán magasabb Z-nél. Vivike és Grétike jót játszottak. Néha csatlakozott hozzájuk Gergőke, már ha hagyták. Nem nagyon akarták, hogy a babázásba beleszóljon minipasi. Ott is volt terülj terülj asztalkám, volt sok ajándék. Beszélgettünk, kártyáztunk. Apu sajnos délutános volt, így hamar elment dolgozni, nem sokat tudtunk vele beszélgetni. Délután már aludt valamennyit Gergőke, beájult a fotelban játék közben :) Este meg átmentünk még egy kicsit anyósomékhoz.

Csütörtökön hosszú évek után rászántuk magunkat és kimentünk Gyopárosra az élményfürdőbe. Jött velünk Viktorka azaz már csak Viktor, na meg Vivike és Z testvére Gábor is. Nem a legjobb de nem is a legrosszabb fürdő, Gergőke nagyon jól érezte magát, annak ellenére, hogy hajnali fél 5-kor!! kelt. Végül is Grétikén kívül mindenki jól érezte magát. Csinink nagyon hisztis volt a fáradtság miatt. Strand után anyuméknál kajáltunk, bepakoltunk majd átmentünk anyósékhoz. Ott is bepakoltunk majd indulás haza. Este 7 körül gurultunk be az udvarra. Gyerekek végigaludták az utat majd az éjszakát is. 

Sőt, pénteken nem akartak kimozdulni itthonról, csak pihentek és aludtak egész nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr134984787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása