Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Hirtelen jött...

2012.03.22. 19:15 - L.Moni

... lehetőség. Én meg éltem vele :)

Hétfőn délután kérdezte meg tőlem Amina barátnőm, hogy volna-e kedvem vele menni egy főzőiskolába ahol Pesti István, a Bábel étterem főszakácsa mutatja be mit is tud. Z nagyon rendes volt, elintézte, hogy szabin legyen, így Ő volt kedden Gergőkével Én meg elmentem tanulni :)

Nagyon jó volt :) Személyesen találkoztam olyan bloggerekkel akiknek a receptjeiket szeretettel használom és a magunk ízlésére formálom. Volt aki kellően távolságtartó volt de volt aki kedves és közvetlen. Pesti István és a két másik szakács pedig.... Sok mindent lehet tőlük tanulni. Legfőképp a főzés szeretetét, az alázatot, ahogy a munkájukat végzik. Fantasztikus emberek, nem szállt a fejükbe a "dicsőség" hanem sokadjára is lelkesen, kedvesen árulták el az apró trükköket, adtak szuper tanácsokat. Mutatták meg miként is lehet valamit egyszerűbben megcsinálni.

A menü szuper volt. Göngyölt csirkecomb, karalábépürével, párolt zöldségekkel. A desszert pedig egy csodás, szuper könnyű csokoládés sütemény egy isteni mártással ami mangópüréből és passiógyümölcsből készült.

Az ebédet közösen főztük meg, közben beszélgettünk, én pedig sokat tanultam. 

Ebéd után nem sokkal elindultunk haza.

Nagyon jó volt az a nap. Találkoztam ismét Aminával, megismertem egy kedves csajszit Ági személyében, remélem ismeretségünk barátsággá fog alakulni, minden esély megvan rá :) és még sokat tanultam is.

Z nagyon jól elvolt itthon minipasival. Jól elszórakoztatták egymást:) Mikor jöttek értem kisHerceg egy kicsit haragudott rám, de azért estére sikerült kiengesztelnem. A kiengesztelésben nagy szerepe volt annak a nagy adag gyümölcskrémesnek amit a kedvükért sütöttem miután hazaértem :))

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr794330694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldog Kukta-TNÁ · http://www.boldogkukta.blogspot.com/ 2012.03.23. 14:13:44

Kedves Móni!
Én is nagyon örülök, hogy egy ilyen véletlen folytán megismerhettelek. Természetesen mindkettőtöket :-) Bízom benne, hogy a jó úton haladunk egy jó kis barátság felé:-)) DE irgum-burgum, kérlek szépen egy főzős fület is indíts el :-)))) Birizgálja a fantáziámat a gyümölcskrémesed is:-) Legyen szép hétvégétek! Puszi

Ami* 2012.03.26. 20:18:45

Drága Móni! Annyira jó volt látni újból Téged! :) Úgy örülök, hogy sikerült Z-nak elintézni a szabadnapot. Szólok máskor is, ha adódik ilyen alkalom. Annak meg külön örülök, hogy jól érezted magad. Én még mindig el vagyok ájulva Pesti Istvántól és a csapatától, mindenkinek mutogattam a közös fényképünket.
És készül fel, most már ketten fogunk állandóan noszogatni, hogy kezdj el egy gasztrós blogot (vagy legalább ezen belül egy külön receptes rovatot) ;)

puszi,


süti beállítások módosítása