Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Hosszú hétvége

2011.11.15. 11:47 - L.Moni

Címkék: játék hiszti temető pihenés hosszú hétvége halottak nevetés

4 nap egyben. Hármunknak nem sokat jelent, de Z-nek igen. Nem sok volt ebben az évben. 

Sajnos vannak már olyan családtagjaink akik eltávoztak közülünk, így nem is volt kérdés, hogy hazamegyünk szülővárosunkba.

Szombat reggel indultunk, Gábor is velünk jött, igaz nagyon kényelmetlenül utazott, de tudta és vállalta. Még odafele bementünk hugikáékhoz, náluk ebédeltünk és kint voltunk a temetőben is. Z szüleivel is ott találkoztunk, anyósom ott született, onnan került Orosházára. Z nagyszülei pedig oda vannak eltemetve. Mindkét gyermek lelkesen produkálta magát :) Gergőke be akart mászni a hörcsög (azt hiszem legalábbis) mellé, nagyon tetszett neki. A kis állatka persze nincs ilyen rajongáshoz szokva. Folyton elbújt vagy idegesen rohangált a mókuskerékben :)

Délután érkeztünk anyuékhoz, Vivike már nagyon várta cicust:) Mi beszélgettünk nővérkémmel, szüleimmel, keresztgyerekeimmel, ők meg hatalmasat játszottak, persze Gergelyem is produkálta magát:) Este hamar kidőltek, fáradtak voltak nagyon.

Vasárnap anyumékkal voltunk délelőtt. Csinike lovagolni volt Szilviéknél. Hihetetlenül ügyes. Nagyon hamar összeszoktak Ő és Tüncike. Szilvi szerint cicusom szőrén is nagyon ügyesen de lehet még ügyesebben ülné meg a lovat :)Lovaglás után játék és játék és játék Vivivel.

Ebéd után átmentünk anyósomékhoz és velük közösen mentünk ki a temetőbe. Orosházán szinte csak az Ő rokonaikhoz megyünk. Cicus folyton kérdezgetett, nem győztünk neki válaszolni. Nagyon érdekli a halál és minden ami vele kapcsolatos. Nem igazán érti. 

Vasárnap este vissza anyumékhoz és ott aludt "az Én Vivikém", hogy Grétusomat idézzem. Együtt fürödtek mind a hárman, még egy hatalmasat tomboltak elalvás előtt, majd mese és alvás. Legalábbis csinikének, Vivien átjött hozzám, hogy nem tud aludni, beszélgettünk majd mondta, hogy ilyenkor az anyukája egy kicsit mellébújik és hipp-hopp elalszik. Kézen fogva átmentünk a szobájukba , mellé bújtam, megsimogattam. Érezte, hogy ott vagyok és elaludt :)

Reggel ébredés után anyumékkal és keresztanyummal együtt kimentünk Mezőhegyesre a temetőbe. Kovács mamámékhoz és Lőrinczi papához. Itt is voltak kérdések és sok-sok válasz. Csak itt a kérdezőhöz csatlakozott Vivikém is :)

A temető látogatás után elmentünk a lovardához és a száz éves platánfához. Igazából már jóval több, mint szász éves. Már akkor is százéves platánfaként emlegették mikor dédike kisgyerek volt, most pedig már 87 éves. Fantasztikus az a nyugalom ami azon a környéken van. A lovak, a fák, az emberek......... Mind, mind csodálatos. Csak egy keveset akartunk sétálni, de észre se vettük és több mint 2 óra lett belőle. Így a templom kert kimaradt, de legközelebb oda is elmegyünk a gyerekekkel. Látniuk kell ezeket a csodás helyeket. Érezniük kell azt a nyugalmat ami azt a kis várost veszi körül :) 

Anyósomékhoz mentünk utána, ott ebédeltünk majd 3 óra után kimentünk Csorvásra a barátainkhoz. Misiék és Dekáék ott laknak egymás mellett így viszonylag könnyű őket meglátogatni. Ha hazamegyünk igyekszünk úgy alakítani a programokat, hogy találkozzunk velük.

Odafelé mind a két csöpet elaludt. Gréti hamarosan felébredt, de pötike hosszan pihent. Miután cica feleszmélt az alvásból elment játszani a lányokkal. Hatalmasat tomboltak. Gergi is csatlakozott hozzájuk az ébredése után. Nem kis hangzavar volt Éviéknél :) Mikor Dekáék is átjöttek 6 gyerek rohangált, játszott, kiabált lelkesen:)

Már este későn értünk vissza anyuékhoz. Mindkét gyerek kidőlt, mint egy lisztes zsák:)

Kedd reggel pakolászás, majd lassan indulás. Anyum megsütötte nekünk az elmaradhatatlan házi kiflit, zsemlét :) Bepakoltunk az autóba és irány anyósomékhoz. Ott megebédeltünk, pakolás és 2 óra után elindultunk, Szeged felé, hisz ha már ott voltunk nem nagy kitérő a dédike.

A két pici megint elaludt  kocsiban maminál ébredtek fel. Pöti nagyon aranyosan viselkedett de a Gréti........... Szőrnyen :( Hisztizett, rugdosott, csapkodott :( Szegény dédi meg csak lesett, hogy milyen az én kis lányom. A végére sikerült egy kicsit jobb kedvre deríteni Grétit, de mérges voltam rá. Szinte mindig így viselkedik dédinél, ráadásul úgy, hogy tudja milyen rosszat is csinál.

Hazafelé Gergelyem elaludt hisztiske meg Gabit szórakoztatta végig. 

Hát így telt a hosszú hétvégénk. Z fáradtabb volt mint előtte :) De legalább találkoztunk a családdal.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr883353927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása