Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Láz

2011.03.08. 10:10 - L.Moni

Címkék: betegség láz hűtőfürdő

Az én édes kis törpHercegem beteg. Ha Ő beteg akkor rögtön lázas is, méghozzá nagyon.

Még vasárnap reggel kezdődött, 39 fokos lázzal. Akkor még viszonylag könnyen sikerült levinni, csak sajnos 4-5 óra elteltével újra és újra felszökött. A hétfő viszonylag jól indult, láz nem volt csak hőemelkedés a reggeli órákban. Ahogy telt az idő úgy lett egyre nyomottabb a drága, megnéztem a homlokát, forró volt. 39,2. Kapott lázcsillapítót és viszonylag hamar hatott. Délután 4-kor 37,7 volt a hője. Kicsit élénkebb is lett, haramiáskodott:) Egyszercsak belassult, ült egy helyben és csak pislogott. gyermek tűforró, lázmérő elő, 39,9. Nem telt el 1 óra az előző lázmérés óta!!!! Lázcsillapítót kapott de sajnos alig hatott, fél óra alatt csak 39,4-re vitte le. Kezdtem pánikolni. Elővettem a kiskádját és fürdetni kezdtem, meleg vízzel indítottam és szép lassan hűtöttem. Közben hazajött Z, mondtam neki keresse meg hol az ügyelet, visszük Gergikét. Egy 8 hónapos csöppségnek a majd 40 fokos láz huzamosabb ideig szőrnyen leterheli a szervezetét. Szerencsére rögtön felvették a telefont. Mondtam mi a gond. Rögtön a hűtőfürdőt mondta a doktornő is. Csak épp nem hűtöttem neki le eléggé a vízet. 26 fokos legyen a víz és csak az arca látszon ki belőle, na meg legalább 15 percig tartson. Gergőke sírt a hideg vízben én meg sírtam mellette állva, Őt tartva a karjaimba és közben locsoltam az arcocskájára is a hideg vízet. Énekeltem neki, mondokákat mondtam, próbáltam elmondani azt is, hogy csakis amiatt kell most a hideg vízben vacognia, mert nagyon lázas és ez nagyon nem jó. Szőrnyen lassan teltek a percek, az a 15 perc ott a fűrdőben a síró kicsikémmel a karjaimban szőrnyű volt. Már kékült a kis szája a hidegtől, remegett az egész kis teste. Kivettem. Megtörölgettem, magamhoz öleltem. Megmértem a lázát: 38,1 ez már sokkal jobb. Visszahívtam az ügyeletet, velem örült a doktornő. Három lehetőségünk volt. Vagy kijön valamelyikük (ketten ügyeltek) ami sajnos sokára következne mert már tucatnyi helyre kell menniük:( Nagyon sok a beteg kisgyerek, vagy bevisszük Gergőcit, de sokat kell várni ott is, mivel nincs más tünet csak az extrán magas láz. Vagy maradunk itthon, éjszaka is hütőfürdő ha kell na meg a lázcsillapítók felválltva. Ezt választottuk. A fürdő után még kapott lázcsillapítót hercegem és 37,1 lett a hője:) Rögtön élénkebb lett, mászkált a szobában, játszott egy kicsit, hagytuk, hisz egész nap csak kókadozott. 22 óra körül aludtak el, Ő is meg cicus is.

Láz nem jött az éjszaka, többször keltem és figyeltem Őt, viszont megmutatkozott végre, hogy mi miatt lázasodott be:( Az a fránya fülecske :( az fáj neki. Emiatt kétszer is kért fájdalomcsillapítót az éjjel. Fogta a kis fülét és sírt és sírt. Ma délután rendel a doktornő, elviszem, nézze meg, írjon neki ab-ot, vagy mondja meg, hogy jó-e neki ami itthon van és ha igen akkor milyen adagolással kapja.

Ma reggel mentünk volna vérvételre Grétikével, hisz vele meg készülünk a műtétre ami 9 nap múlva lesz. Vérvétel és ekg halasztva lett. Talán holnap vagy csütörtökön elviszem, pénteken meg beszélek az altatóorvossal.

Most egy a lényeg, Gergőke jobban legyen. Ne legyen láza és ne fájjon a fülecskéje, aztán legyünk túl a műtéten és végre legyen vége ennek az undok, betegeskedős télnek. Szőrnyű, hogy minden hétre jut valami.

Grétike csak áprilisba mehet oviba, hisz a műtét után 2 hetet még itthon kell lennie. Persze unja magát, hiányolja a pajtásait. Na de szóltak az oviból, hogy most ne vigyük mert hányásos-hasmenéses járvány van és cicusnak most, műtét előtt ez nagyon nem kéne. Nem maradhat el a műtét, a hallása múlik rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr772721026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amina09 2011.03.09. 16:00:05

Jobbulást!!!
Puszillak benneteket!


süti beállítások módosítása