Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Szilvás sütemény

2009.07.26. 17:12 - L.Moni

Címkék: süti

Péntek este nagy szélvihar volt és sok szilva lepotyogott a fáról. Nem igazán finom még enni ézért inkább sütit sütöttem belőle. Isteni lett. Itt a neten találtam rá a receptre de ez is megy a kedvencek közé. Z. és Gréti na meg az én véleményem alapján:)))

Ime a recept:

Szilvás sütemény vaníliakrémmel

Hozzávalók:

Gyúrt tészta:

150 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
65 g cukor (kb. 4 evőkanál)
1 tojás (közepes méretű)
75 g lágyvaj vagy margarin

Vaníliakrém:

1 tasak vaniliás pudingpor
40 g cukor (kb. 2 evőkanál)
500 ml tej
2 tojás (közepes méretű)

Feltét:

750 g szilva vagy ringló
25 g olvasztott vaj
1 jó púpos evőkanál cukor
1 tasak  vaniliáscukor
Mandulaszeletek a szóráshoz (elhagyható)

Elkészítés:

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat, jól összedolgozzuk, majd kis időre hideg helyre tesszük.
A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon kerek lappá nyújtjuk (átmérő 32 cm), és egy alján kivajazott, kerek tepsibe (átmérő 30 cm) helyezzük. Az oldalát kissé felnyomkodjuk, és egy villával a tésztát többször megszurkáljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A pudingport a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral, belekeverjük a tojást és a krémet egyenletesen az elősütött tésztalapra kenjük.
A szilvát vagy ringlót megmossuk, lecsöpögtetjük és megtöröljük. A gyümölcsöt négybe vágjuk, kimagozzuk, és a belsejével fölfelé koszorú alakban a krémre helyezzük. A süteményt készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a süteményt azonnal megkenjük vajjal, és hagyjuk kihűlni. A cukrot és a vanillincukrot elkeverjük, és a süteményre szórjuk. Ízlés szerint mandulaszeletekkel ízesítjük. Tejszínhabbal  tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr31269493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amina09 2009.08.02. 07:04:00

nyami nyami! Ezt nagyon fincsi lehett! Milyen ügyes vagy, mert lső ránézésre, azért nem egy 5 perc alatt összedobható süteményről van szó... Lehet én is kipróbálom majd :)

L.Moni 2009.08.02. 07:59:51

@Amina09: Nem 5 perc hanem 30 de megéri. Tényleg isteni. Ha legközelebb sütök akkor fotózom is.

Amina09 2009.08.03. 13:31:45

@L.Moni: Ma is elolvastam a receptet, nagyon kacérkodom vele :), úgy megtetszett. A héten ha lesz rá alkalmam, megcsinálom. De ugye az ilyen kétbalkezeseknek is menni fog, mint én? - a sütik mindig kifognak rajtam...

L.Moni 2009.08.03. 15:34:08

@Amina09: Te kétbalkezes???? Én tényleg az vagyok és simán megcsináltam:)) Neked tuti jobban fog sikerülni:)))

Amina09 2011.07.31. 08:56:12

Isteni volt a sütemény! :) Köszönjük szépen !!


süti beállítások módosítása