Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Sopron 2013 - első nap

2013.10.24. 10:05 - L.Moni

Címkék: sopron szép séta kirándulás könyvtár gyönyörű apátság érdekli

Hát újra Sopronban :) Nekünk Sopron AZ a város, ahová boldogan visszamegyünk, ahol mindig találunk valamit amit előtte nem és egyszerűen csak szeretjük.

19.-én szombaton kora reggel keltem, megcsináltam a péksütiket a családnak, összepakoltunk és indultunk.

Pannonhalmi apátságnál kezdtünk. És igen :) Harmadik nekifutásra sikerült. Végre be tudtunk menni és megnézni. Egész könnyű leírni egy szóval: gyönyörű! Sétáltunk az apátság körül, megnéztük a templomot, voltunk a könyvtárban. Az egész lenyűgöző volt, még csinike is értékelte, minipasi pedig végig rohangálta :) Grétikét egyre jobban érdekli és leköti a történelem, a múlt szépségei. Az apátságban nem idegenvezetőnk volt, hanem kaptunk egy audioguide lejátszót és bizony Ő is hallani akart mindent. Mi miért épült, ki építette, ki használta, miként írták, kötötték régen a könyveket. Minden érdekelte és figyelt :) Gergőkém is ügyes volt de érződött, hogy Őt még más érdekli, nem igazán kötötte le, a templomba első nekifutásra nem is tudtunk bemenni, mert imaóra volt és Gergőkém nem tudott volna néma csendben lenni 15 percen keresztül. Na de addig megnéztük a könyvtárat. Na ott már voltak számára is érdekes dolgok. hatalmas földgömb - nagyobb volt mint Ő - szobrok és persze rengeteg könyv. Már elmúlt két óra mikor végignéztünk mindent.

Visszasétáltunk a kocsihoz és irány Sopron, a szállásunk. Ugyan oda mentünk ahol tavaly is megszálltunk. Egyszerű és kényelmes szoba, pont arra amire nekünk kell, legyen hol ágyba ájulni egy élményekkel teli nap után. Miután kipakoltunk bementünk a városba. Jó nagyot sétáltunk, sokat változott a tér, végre befejezték a tűztorony felújítását, a várfal tövében is lehet sétálni, a  várfalon is körbe. Este már majd 9 volt mire visszamentünk a szállásra. És nem csak a tér változott hanem Gergelyünk is ám. Tavaly egy ilyen séta alkalmával nagyon hamar felkérte magát a nyakamba és Ő onnan nézelődött, hát most ez változott. Nagyon sokat sétált Ő is! Már csak a nap végén kérte fel magát de akkor is csak pár percekre. Pihent egy kicsit majd újra nekiindult.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr275590261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása