Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Nyár - Júliusi "nyaralás"

2013.08.05. 11:28 - L.Moni

Igazi nyár van. Túl vagyunk a műtéten, mozgalmas napok voltak azóta :)


Voltunk hosszú hétvégén Tőserdőn. Nagyon jókor mentünk. Széna vagy Szalma fesztivál volt. Sok-sok program, kézműveskedés, koncert, lovaglás és strand várt ránk :) Mindkét csemete nagyon kimerült, elfáradt azon a hétvégén de semmit se akartak kihagyni. Mentek, mentek és mentek..... Volt, hogy Gergőke egy előadás alatt aludt el a karjaimban, de előtte 2 perccel még a mászóka tetejéről csúszott le "tűzoltó vagyok anyuci" felkiáltással. Grétike egész jól bírta az éjszakákat is. Igaz volt, hogy alvás előtt kért mesét, mire megkerestem már édesen horkolt :)

Kedden reggele véget ért a hosszú hétvégénk. Míg Z visszatért a házhoz és munkához mi hárman elmentünk édesanyámékhoz pár napra :) Ráadásul édesapámnak sikerült szabit kivennie, így végre több időt tudtunk együtt tölteni.

Nagyon jó volt otthon (örökre az marad nekem az OTTHON) Grétike és Vivike jókat játszottak. Anyuéktól kaptak a gyerekek medencét, azt még ott az udvaron felállítottuk és feltöltöttük, hagy tudjanak fürdeni, frissülni a nagy melegben. Sátrat is állítottunk mellé, hagy örüljenek :) Voltunk kirándulni Szabadkígyóson, a "kis" keresztfiam is velünk jött, na meg Vivike is :) Gyönyörű a kastély kertje, nagyon jó volt ott sétálni a hatalmas fák alatt. Eddig azt hittem, hogy Mezőhegyesen van a legnagyobb platánfa ami már akkor 100 éves amikor az Én drága nagymamám kicsi volt, de tévedtem. Hatalmas volt ott a fa öten se tudtuk átfogni a törzsét :) Egy magas ágára felpakoltuk a gyerekeket (2 méter magasra kerültek hirtelen) és onnan vigyorogtak, virgonckodtak lefelé :) Láttunk rengeteg aranyhalat, sétáltunk át hídon és benéztünk a kastélyba is. Maga az épület nem nagy szám, jelenleg felújítják, folyamatosan pályázatokat írnak, hogy legyen pénz a helyrehozatalára. Évekig iskolaként üzemelt és sajnos kellően le is lett lakva emiatt. Na de a torony! Az már fel van újítva és megmásztuk mind a 162 lépcsőfokot (minipasim is ám) és megnéztük a kilátást. Lélegzetelállító. Csodaszép és gondozott a kert, a faluban lévő házak teteje. Nagyon megérte felmenni. Én még a harangot is meghúztam, kissé előrehozva azzal a delet :)
 

Találkoztam az Én drága Jutka barátnőmmel is, oly ritkán tudunk összefutni de olyan jókat tudunk akkor beszélgetni, mintha nem is hónapok telnének el egy-egy randi közben. Grétikém nagyon jót játszott Reginával, a kisebbik lányával a barátnőmnek. Egy korosztály na :)Ha közel laknánk egymáshoz biztos nagyon jó barátnők lennének.

Voltunk Csorváson is, babanézőben. Barátainknak még a tavasszal megszületett a 4. gyermeke és most végre oda is eljutottunk. Az a pici egy mosolygyár :) Annyi édes mosolyt, vigyort kaptam, hogy azt összeszámolni nem lehet. A minik feltalálták magukat, hatalmas rendetlenséget csináltak, na de az összes játékot ki kellett próbálniuk :)

Sütöttünk szalonnát is, mindkét kicsi boldogan ette :) Segítettek volna a sütésben is de elég kockázatosnak iíéltük, így lebeszéltük Őket róla.

Voltunk Z szüleinél is, megnézték a tyúkokat, malacokat. Kimentek a kertbe. Gréti olyan éretlen paradicsomot szedett le ami 3 nap alatt se ért be később a napon :)

Csináltunk tortát, mert anyósomnak szülinapja volt a hétvégén és az volt az egyik ajándékunk.

Voltunk az új főtéren amit nemrég adtak át. Szép zöld és teli van vízköpővel amik sajnos pont nem mentek de a füvet akkor kezdték el locsolni :) Mind a két gyerek csuromvizes lett ahogy ott rohangáltak a locsoló rendszer körül :)

Grétike legnagyobb örömére eltelt a műtét után 3 hét és fel lett oldva végre a dinnyeevési tilalom. Csak úgy falta :) Azt sem várta meg, hogy meg hűljön. Melegen kellett neki az első pár falat.

Péntek estére Gergőke belázasodott :(

Reggel összepakoltunk és elindultunk Tőserdőre, ott találkoztunk Z-vel na meg ott volt tartva anyósom születésnapja.

A gyerekek boldogan ugrottak Z nyakába :) örültek, hogy újra találkoznak. Hamarosan megjöttek Merséék és indult a nagy játék, bújócskáztak, bunkert építettünk, mesét néztek, szaladgáltak. Délután mi Gabival és apósommal lementünk a strandra, Mersikét sajnos nem engedték le. De a minik így is nagyot hancúroztak, Gergőke pedig elaludt a karjaimban a vízben, szorosan átölelt és a vállamra hajtotta a fejét :)

Vacsi után még elmentünk fagyizni majd fürdés és alvás reggelig. Vasárnap még strandoltunk egy nagyot majd ebéd után összepakoltunk és 10 nap után visszajöttünk a házhoz.

Itt Gergőke szembesült azzal amit apája telefonon mondott neki, a "cápái" akiket oly nagyon szeretett nézni elpusztultak :( De szerencsére meg lehetett neki magyarázni a dolgot, együtt kitakarítottuk az akváriumot és Z vett bele 2 új halacskát. Uszi és Szemes nevet kapták és csodaaranyosak és rengeteget esznek és minden nap ott ül előttük Gergőke és csodálja Őket :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr265445674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása