Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Gyerekkel az úton

2013.07.01. 11:31 - L.Moni

Címkék: bicó tekerés szigetszentmiklós kerépárút zebra nincs türelmetlen autós

Már régebben is feltűnt, hogy a legtöbb autós milyen lekezelő és utálatos a kerékpárosokkal de most sajnos azt tapasztaltam, hogy a gyerekekkel sem tesznek kivételt.

Kicsi lány minden nap nyúz, hogy tekerjünk, ma reggel is ezt tette. Bicóra ültünk és elindultunk be Miklósra a pékséghez, hogy ott megvegyük az uzsonnájukat. A kerékpár úton nem is volt semmi gond, szerencsére le van választva jól láthatóan az autó úttól.

De!!!

Ahogy beértünk Miklósra véget ért a kerékpárút és még csak használható járda sincs! Pedig próbálkoztunk ott menni, de keskeny is és tele van gödörrel a beton=balesetveszély. Csinike mondta, hogy menjünk inkább ki az úttestre, mert Ő bizony a járdán fél. Jobban mint kint félne. Kimentünk.

Volt olyan autós aki nem vette a fáradtságot, hogy nagy ívben kerüljön ki minket. Minek is az..... Amikor át akartunk menni az úttest másik oldalára, hisz ott a pékség, jöttek autók. Megálltunk, hogy megvárjuk elmenjenek. Egy se fékezett, hogy átengedjen, de volt aki ránk dudált és mutogatott, hogy mit keres a gyerek az úton. Neki is át kell menni valahol, Zebra közel-távol NINCS, ellenben türelmetlen autósok tömkelege VAN.

Miért kell vajon ezt csinálniuk? Én ha látom, hogy kisgyerek biciklizik lassítok és figyelek rá, ha át akar menni az úton bizony átengedem, nem azon a pár másodpercen múlik, hogy odaérek-e az adott helyre. Eszembe se jut rádudálni a kisgyermekesre, hisz a kicsi megijedhet, pánikolhat és rossz fele fordulhat. Ha kint teker az úton akkor nagy ívben kikerülöm. Ezek annyira alapvető és természetes dolgok lennének, nem értem, hogy miért nem lehet betartani. Ők is voltak gyerekek, tanultak biciklizni, nekik is lesz vagy ne adj Isten van gyermekük aki tanulni fogja a közlekedést, akkor miért nem tudnak figyelni és segíteni a tanulást. Hisz valamikor rájuk is figyeltek, nekik is segítettek.

A másik meg. Mindenhol építenek kerékpárutat csak ott nem ahol kéne. De ha kerékpár út nincs is, legalább a járda alkalmas lenne arra, hogy a gyermekek ott tekerjenek. De nem, a gyerek kockáztassa az életét a rossz úton mert az önkormányzat sajnálja arra a pénzt amire kéne.

2013 :( így kell ezt csinálni :(

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr565385849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása