Apostagi Bolváry Judit: A kamrában
A kamrában szőlő, körte,
dió, alma, áfonya,
hagyma, zöldség, cékla, krumpli,
két hordónyi káposzta.
Nagyszemű bab, karalábé,
csemegének mandula,
aszalt szilva, szeder befőtt,
a hidegebb napokra.
- Sok jó ízből kell- e még több?
Kérdi az ősz szelíden.
(Nem vagyok én telhetetlen,
megelégszem ennyivel.)
dió, alma, áfonya,
hagyma, zöldség, cékla, krumpli,
két hordónyi káposzta.
Nagyszemű bab, karalábé,
csemegének mandula,
aszalt szilva, szeder befőtt,
a hidegebb napokra.
- Sok jó ízből kell- e még több?
Kérdi az ősz szelíden.
(Nem vagyok én telhetetlen,
megelégszem ennyivel.)