Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Amitől a szívem mélyén féltem.....

2011.08.04. 01:49 - L.Moni

Címkék: szemüveg vizsgálat szemészet doktornő kancsalság

 .....sajnos bekövetkezett.

Na de kezdem az elején.

Körülbelül 1,5 hónapja észrevettük Grétikénél, hogy néha kancsalít. Nem tulajdonítottunk neki túl nagy jelentőséget, gondoltuk csak játszik. Mindig rászóltunk, hogy ne csinálja, elmagyaráztuk neki, hogy miért is rossz dolog. Ő pedig az utóbbi alkalmakkor már mondta, hogy Ő nem is szeretne bandzsítani. Ennek fele sem tréfa, az ember szeme meg nagyon fontos, így kerestem egy gyerekszemészt. Őket találtam szimpatikusnak, már a feltett fotók alapján is kedvesnek tűnt mind a két gyermekszemész és a szakmai előmenetelük is meggyőző. Mára (azaz tegnapra, már éjjel fél kettőkor írom ezt a posztot) kaptunk időpontot.

A választás jó volt. Egy roppant kedves doktornőt ismerhettünk meg Dr Csordás Erika személyében. Alaposan megvizsgálta cicust, maximálisan ért a gyerekek nyelvén. csinikém ügyesen válaszolgatott neki. Természetesen kérdezett minket is és mikor kiderült, hogy nekem műtve volt a szemem, Z-nek pedig + 2,5 a bal szeme már mondta is, hogy semmi jóra ne számítsunk.

Kiderült, valóban kancsalít néha cicus, a bal szeme a domináns, azt használja többször. Még nagyon az elején lett "elkapva", 5 max 10 fokos a kancsalságának a mértéke, szerencsére nem halogattuk sokáig az orvoshoz menetelt. 

Ami biztos, csinikém szeme le lesz takarva, valószínű csak pár hónapig, majd látni fogjuk milyen ütemben gyógyul. Ami még ezután jön, az a pupilla tágítás, annak segítségével tudja a doktornő megállapítani, hogy szemüveg is kell-e Grétikének vagy sem. Ha kell is szemüveg akkor az + és kinőhető. Elviekben. Ezt a vizsgálatot jövőhéten szerdán fogja megcsinálni. 

Én padlót fogtam. Mivel az én szemem nagyon rossz volt, bennem olt a félsz, hogy örökölhetik a gyermekeim. Olyan sokszor imádkoztam, hogy ne így legyen. Hogy ne keljen megismernie, milyen az élet szemüvegben. Milyen undokak a gyerekek, mennyit tudják piszkálni, gúnyolni......... Most szívből remélem, hogy nem így lesz. Ha kap is szemüveget cicus, akkor azok már annyira szépek, hogy öltöztet és nem csúnyít. A szemletakarást is már túlélte sok millió kisgyerek. Ha ez kell ahhoz, hogy rendbe jöjjön ám legyen. Csak nagyon nehéz elfogadnom a tényt, hogy rossz a szeme.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr643124099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása