Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Határozat: Szász Gréta Mónika felvételi kérelmét az óvodánkba elutasítom

2010.07.29. 14:56 - L.Moni

Címkék: óvoda helyhiány határozat elutasítás csana

Még múlthéten megkaptuk a határozatot.

A fellebezésünkek is elutasították, nem mehet csinikénk állami óvodába :( Helyhiányra hivatkoznak.

Kellően kiakadtunk mindketten. Felháborítónak tartom az elutasítást, mert ha nem születik Gergőke akkor vissza kell mennem dolgozni. De így hogyan tehetném?????

Nagy kegyesen ajánlották, hogy vigyük a gyermeket csanába (családi napközi), belefizetnek havonta x összeget. (az x összeg nem sok ám, rászorultságtól függően 500-1500 ft naponta, a napi csana meg 3000-5000 ft naponta, elég nagy a különbség a kettő között)

Nos a csana havonta, úgy hogy csak heti 2 napot jár, 24000-40000 ft. Az ovi maximum 8000 ft lett volna. De ha minden nap menne akkor 50000-70000 ft kiadás havonta.

Tehát az én keresetem az arra megy el, hogy a gyermekem közösségbe járjon. És mi lesz ha Gergőt is bölcsibe kell íratni???? Merthogy csak 2 éves koráig lehetek vele itthon aztán vissza kell mennem dolgozni. De helye nincs a gyermeknek sehol. Oldja meg a kedves szülő. Mert minden önkormányzati dolgozónak van ismerőse akinek a gyermeke fontosabb mint a miénk. Mert az önkormányzat minden hülyeségre ad pénzt, de arra nem, hogy bővitsék az óvodákat, bölcsödéket. Hajrá. Köszönjük szépen a döntést a gyermekünk, az életünk, a pénzünk felett. Sokkal szívesebben fizetném ezeket az összegeket egy számlára. A gyermekeim számlájára, amit majd egyszer, sok év múlva, indulásként megkaphatnának. De ezt nem lehet, mert nem mi döntünk, hanem helyettünk döntenek. Önző és gazdag emberek akiknek ez nem számít. Akiknek a gyermeke biztos, hogy állami oviba jár, mert ahogy meglátják a kérelmező nevét nem merik elutasítani. Pedig Ők biztos ki tudnák könnyebben fizetni a csanát vagy a magánovit. Hisz rengeteg pénzt visznek haza havonta a családi kasszába. Az állampolgárok pénzét, akiket oly könnyedén elutasít és vállat von a következmények felett.

Az nekem/ nekünk nem vigasz, hogy a városban 300!!!! gyermek felvételét utasították el! Ez inkább az önkormányzat szegénységi bizonyítványa. Mert a helyi adókat fizessük be pontosan, 10 nap késésre már küldi a felszólítást, de Ő nem tesz semmit azért, hogy a városban élő gyermekek és szüleik elégedettek legyenek. Az már pénzbe kerülne és akkor kevesebb maradna a zsebükben.

Mondtam Z-nek, hogy jövő tavasszal elvégzem a szükséges tanfolyamokat és itt a faluban nyitunk egy csanát. Az önkormányzat ad támogatást a létrehozásához, a játékok beszerzéséhez, ágyak és egyéb kiegészítők kifizetéséhez. Mire vissza kell mennem dolgozni addigra ki birunk nyitni és így megvan a munkám is illetve pár gyermeknek az elhelyezése is.

A legjobb az volna ha magánovodát tudnánk nyitni, épület is van hozzá a közelben (egy cukrászda ami évek óta üresen áll), nagy zöld területtel és több helységgel. De az már sok átalakítást igényel és azt nem tudom milyen szinten támogatná anyagilag a Szigetszentmiklósi önkormányzat.

Lehet megpróbálok utánajárni, felmérni a lehetőségeket, hogy lenne-e rá igény.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr72185012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnoca79 2010.07.30. 18:34:21

Sajnos nem vagytok ezzel egyedül.
Nekem mondjuk úgy sem volt protekcióm az oviba, hogy oda jártam gyakorlatra.
Emiatt csináltam azt, hogy anyumhoz jelentkeztem be Bogival állandóra és így sikerült felvetetnem őt az egyik oviba.
Mondjuk ez sem volt garancia, de nagyobb esély volt a felvételre.

Valószínűnek tartom, hogy amiatt sem vették fel, hogy megszületett Gergő.
Nekem anno itt (Dkeszin) meg is mondták, hogy ha terhes leszek a kistesóval, akkor nem veszik fel, mert én úgy is otthon vagyok.
Szóval ez is nyomhat valamit a latba.

Amina09 2010.07.31. 13:22:22

Huh! azért ez dúrva!
Remélem sikerül valami megoldást találni.
puszillak!

Kiscsibe Családi Napközi 2010.08.02. 03:40:37

Szia! Én is hasonlóan jártam, immáron negyedik gyerkőcömmel Simonnal. Ezért nyitottam családi napközit. Most már okosodtam, és felismertem törvény adta jogaimat. Az önkormányzatoknak támogatniuk kellene a családi napköziket, hisz a törvény úgy szól, hogy ők kötelesek gondoskodni a gyermekek napközbeni alapellátásáról bölcsöde, óvoda,vagy családi napközi keretein belül. A felsorolás végét, sajnos nem szeretik tudomásul venni. Azt ajánlom minden anyunak, harcoljon a jogaiért. Kérj térítési támogatást, és ne hagyd magad lerázni. Sajnos még sokan úgy gondolkodnak, ha valamit nem tud az ember, az nincs is. A mi generációnk ezen változtathatna. Persze tudom, nem könnyű. De azt is akarják, hogy dolgozz, és közben gyarapísd a magyar népet. VICC!
Sok sikert! Andi

L.Moni 2010.08.02. 09:10:57

@Hajnoca79: Sajnos tudom, hogy nem vagyunk vele egyedül:( Barátnőm kislányát is elutasították. Meg nagyon sok gyermeket.
Azt, hogy várandós vagyok/voltam nem vehették figyelembe amíg nincs kiállítva a születési anyakönyvi kivonat. Ha megtették, akkor törvényileg lehet őket kötelezni a határozat visszavonására. Mert bármennyire is rossz szembenézni vele, sajnos vannak olyan terhességek amik rosszul végződnek. Ezt egy jogász mondta nekem.
Nem semmi, hogy nektek is trükközni kellett a bejutásért:(
Remélem tetszeni fog Boginak az ovi:))

L.Moni 2010.08.02. 09:11:07

@Kiscsibe Családi Napközi: Szia Andi!

Sajnos tényleg elképesztő a hozzáállás a fiatalokhoz, anyákhoz és gyerekekhez.
Reméljük ez változni fog hamarosan.
Köszönöm a biztatást:)
Remélem jövőre sikerül összehozni és meglesz a saját családi napközink:)


süti beállítások módosítása