Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Ki a főnök?

2010.01.26. 08:45 - L.Moni

Grétikém szerint Ő.

Nos.

Ezzel nem értek egyet.

Tegnap este már fürdéshez készülődött a kisasszony mikor szóltam neki, hogy mielőtt beleugrik a kádba legyen olyan kedves, szedje össze a játékait. Gréti rámnézett, majd felgmán közölte "majd te anya összeszeded". Na bumm. nem vagyok a szolgája. Mondtam neki, hogy esetleg megkérhet rá, hogy segítsek neki de helyette nem szedek össze semmit. Ami az én kezembe kerül az megy ki a kukába. Válasza lazán csak annyi volt "szedd össze anya és dobd ki". Nemtörődöm stílusban. na ekkor jött a büntifal. Elmondtam neki miért is állítom oda. Nem érdekelte. A kérdésre, hogy összeszedi-e a dolgait csak az volt a válasz, hogy "te anya".  1/4 órás üvőltve hisztizés után hüppögve bejött a szobába és lógó orral elkezdte összeszedni a játékokat. Mindet. nagyon rosszul érintette a vesztett csata. De nem pakolhatok helyette örökké. Ha minden igaz ovodába megy szeptembertől és ott az ovónéninek is azt mondja majd, hogy majd te összeszeded? Na nem! Ilyet nem játszunk.

Este, miután hazahoztuk az apját a HÉV-től magához szorítva hozta be az ajtóba készített Kokómacit (le akartam vinni a garázsba pár napra, büntetésül) és mondta, hogy "nem aludhat ott Koko anyucika, fél" Majd szépen megkért, hogy maradhasson nála. Ugyanezt tette a kedvenc kirakóskönyvvével is. Na meg csak ekkor kért bocsánatot.

Próbálkozik a drágám de vannak határok. Talán megtanulja hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr791702834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnoca79 2010.01.26. 11:56:46

Nálunk nem a szedd össze a rávezető szó, mert akkor az istenért se szedi, hanem a 'pakold" össze. ekkor jön a 'pakolok, pakolok" válasz.
amúgy nálunk is ez játszódik le.
Múltkor már ő vele tetettem bele a kukás zacskóba a LEGOt és minden mást ömlesztve.
Ha nem jutunk sehova, akkor pár napra szekrénytetejére kerülnek és legközelebb normálisan tud vele játszani.
Sajnos ez a kor a határfeszegetős.
Kitartás. Talán az oviban nem így fog viselkedni.


süti beállítások módosítása