Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Beszéd, rajz

2009.10.10. 11:49 - L.Moni

Egyre többet beszél. Ügyesen, mostmár mondatokban válaszol ha kérdezzük. Igyekszik egyre érthetőbben mondani a szavakat.

Azért vannak mókás próbálkozásai, a paradicsom például komoly gondot okoz neki és mindig csak hangzásra hasonló szót mond.

Mostmár nem csak húz és mutogat ha szeretne valamit, hanem ügyesen, szavakkal elmondja. Ha könyvet "olvasunk" akkor mostanában Ő mesél mekem a képről. Felsorolja az állatokat, növényket. Megkeresi a napot, holdat, csillagokat. Elmondja épp mi történik a képen. Ha épp egy kedvenc könyve van nála akkor már azt is mondja mi van a következő oldalon és ha mi azt nem látjuk akkor odalapoz és megmutatja.

Próbál számolni, ügyesen mondja utánam a számokat. Érdekli a zenés ABC, táncol rá és Ő maga is énekli, hogy abcdéefg....................:)))

Tanulunk verset, éneket.

A mókuskát már ügyesen el tudja énekelni kis segítséggel. Pár napja pedig ( a mikulásra készülődvén) a Hull a pelyhes fehér hó-t tanuljuk. A Télapó már nagyon tutin megy neki belőle :)

Rajzolni is egyre jobban szeret. Milliószor lerajzoltatja velem a pon-pont-vesszőcske emberkét, a cicát, holdat, napot, virágot, na meg a csigát. Közben pedig figyeli miként tartom a ceruzát, hogy húzom a vonalat, kerekítem a hurkokat. Van amikor megfogja a kezem és úgy rajzolunk, van amikor megpróbálja egyedül és Ő meg is van elégedve azzal amit odafirkantott. Szokta sorolni, hogy éppen mit kell látnunk a képen.

Külön szereti ha leírom a neveket. Mondja épp mit írjak. Misi, Apuci, Gabi, Sanyi, Titi, Kepi...................... Aztán pedig újramondja a neveket és mutatja, hogy melyik-melyik. Nagyon ügyesen memorizálja ám:))

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr731440226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása