Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Sense féle kakaóscsiga

2009.05.16. 19:17 - L.Moni

Címkék: süti

Egy hete mikor voltunk Gödön Sense egy isteni finom kakaós csigát hozott. Annak ellenére, hogy kicsit babrás elhatároztam, hogy megsütöm. Az egész családnak nagyon ízlett:)) Azt mondta Z, hogy őrizzem meg a receptet mert még szükségem lesz rá párszor:)) Leírom ide úgy biztos meglesz

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg liszt, 2 db tojás, pici só, 3 deci tejben futtatott 5 deka élesztő

Krém: 25 dkg ráma, 25 dkg porcukor

kakaópor, cukor, 3 deci tej, 3 cs van. cuk

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, megkelesztjuk. Ha megkelt újra összegyúrjuk és kelesztjük. Míg kel a tészta a a margarint kikeverjük a porcukorral. A tésztát 2 felé osztjuk kinyújtjuk, a krémet szétkenjük rajta. Jó sok cukorral összekevert kakaóport szórunk rá (jó az instant kakaó is) feltekerjük. Kb 1 cm-es csíkokra vágjuk és a kikent tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. 200 fokos sütőben kb 20-25 percig sütjük, kivesszük és meglocsoljuk a 3 deci vaniliacukros tejjel. Még visszatesszük kb 5 percre sütni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr491125471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása