Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Mézes tiramisu

2009.04.12. 09:28 - L.Moni

Címkék: süti

Nálunk nem szokványos sütemény készült így húsvétkor. Z. kívánságára tiramisut készítek. Ma reggel, hogy friss legyen. Van egy bevált recept amit a neten találtam de mindig újra és újra kell keresnem mert elfelejtem lementeni. Na most inkább beírom ide és így bármikor előszedhetem. Nem kell a googleval keresnem.

Akkor a recept:

Hozzávalók 4-6 személyre:
2 evőkanál instant kávé (én főtt kávéval csinálom)
5 tojássárgája,
4-5 evőkanál méz,
500 g mascarpone,
5 tojásfehérje (Esetleg a fent említett három sárgájához tartozó? Nem írták…)
1 piskótalap (babapiskótával is finom)
1 evőkanál kakópor

A kávéporból 2 deci vízzel kávét főzünk és kihűtjük. A tojássárgáját a mézzel habosra verjük és hozzákeverjük a mascarponét. Habot verünk a fehérjéből és az iménti krémhez adjuk (ekkor már csak a legszükségesebb mértékben keverjük, mert a fehérjehab a zsíros mascarpone társaságában hamar összeesik). A krém harmadát egy lapos tálba öntjük. Rátesszük a piskótalapot és meglocsoljuk a hideg kávéval. Megszórjuk kakaóporral. Ráöntjük a maradék krémet, arra is kakaóport szórunk, és hidegre tesszük.

Ha elkészül teszek képet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr571060544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amina09 2009.04.12. 17:00:42

Nyami nyami! Nagyon finom lehet ez a tiramisu (amúgy az egyik kedvenc édességem). Sok verzióját olvastam már, de ezt a mézeset még nem - nagyon jól hangzik. Várom a képet! :) :) :)


süti beállítások módosítása