Nálunk nem szokványos sütemény készült így húsvétkor. Z. kívánságára tiramisut készítek. Ma reggel, hogy friss legyen. Van egy bevált recept amit a neten találtam de mindig újra és újra kell keresnem mert elfelejtem lementeni. Na most inkább beírom ide és így bármikor előszedhetem. Nem kell a googleval keresnem.
Akkor a recept:
Hozzávalók 4-6 személyre:
2 evőkanál instant kávé (én főtt kávéval csinálom)
5 tojássárgája,
4-5 evőkanál méz,
500 g mascarpone,
5 tojásfehérje (Esetleg a fent említett három sárgájához tartozó? Nem írták…)
1 piskótalap (babapiskótával is finom)
1 evőkanál kakópor
A kávéporból 2 deci vízzel kávét főzünk és kihűtjük. A tojássárgáját a mézzel habosra verjük és hozzákeverjük a mascarponét. Habot verünk a fehérjéből és az iménti krémhez adjuk (ekkor már csak a legszükségesebb mértékben keverjük, mert a fehérjehab a zsíros mascarpone társaságában hamar összeesik). A krém harmadát egy lapos tálba öntjük. Rátesszük a piskótalapot és meglocsoljuk a hideg kávéval. Megszórjuk kakaóporral. Ráöntjük a maradék krémet, arra is kakaóport szórunk, és hidegre tesszük.
Ha elkészül teszek képet is.