Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Grétinek játszóház - Nekem egy jó előadás

2009.01.22. 20:28 - L.Moni

Tegnap a nagyon undok, bórús idő ellenére úgy döntöttem nem borítom a beígért programot és elmegyünk a játszóházba. Grétinek is kell a kikapcsolódás meg nekem is jó végre másokkal beszélgetni és nemcsak kicsikém meg győzni arról, hogy nem, kéne rosszalkodni:) Megérte. Szuper délelőtt volt. Kiscsibe hatalmasat játszott a kortársaival és meg végighallgattam egy pszichológus hölgy előadását a gyermekek foglalkoztatásáról, neveléséről.

Játszóház: eleinte kevés játék volt kitéve. Szép, fokozatosan hordták be őket. Nézve, hogy melyikre miként reagálnak. A végén már eszméletlen sok játék volt a gyerekek előtt, őket mégis csak egy, kettő foglalkoztatta. Volt összeveszés is a hintalovon és a babakocsin (persze Gréti is részt vett benne) de ügyesen cserélgették is őket. A zeneszerszámokra mindenki kíváncsi volt és senki sem volt féltékeny, ha a másik gyerek elvette. Rögtön talált másik, másképp szóló kisdobot, csörgődobot, kereplőt, csörgő botot. Olyan jó volt nézni egy rakáson azt a sok kis manót ahogy lelkesen játszanak. Koncentrálnak. Már nem babák. Igazi emberpalánták rengetek energiával, lelkendezéssel, akarattal:)) Gréti nagyon elfáradt a végére. Bebújt az asztal alá egy labdával és édesen bambúlt maga elé. Gyorsan összeszedtem Őt és magamat majd indultunk haza. Sétát tervezte de sajnos már szakadt az eső, úgyhogy csak a közelibuszmegállóig sétáltunk de így is megáztunk egy kicsit.

Előadás: ÁÜÓü(ez Gréti véleménye róla) Nagyon jó volt. Kiemelte, hogy mennyire fontos a napirend, a társaság és az otthon a gyermekek életében. Erre épül az Ő kis világuk. Az meglepő volt a számomra, hogy voltunk kb 15-en és mindösszesen 3-an jeleztuk, hogy van a gyermekünknek napirendje. De hát mindenki másképp csinálja. Én úgy érzem egész jól, legalábbis ahoz viszonyítva, hogy miket mondott a doktornő. Tanácsolta, hogy újra legyen hetirendünk is(ünnepek előtt már volt) mert a kismanó megszokja és így még jobban igényli és értékeli a fix programokat. Ajánlott egy falitábla készítést amit majd megcsinálunk Grétikével, csak még összeszedem a gondolataimat, hogy is kezdjek hozzá. Az otthoni foglalkoztató játékokra is részletesen kitért, kaptunk  jó ötleteket, úgyhogy hamarosan bevásárolok itthonra: Festék, gyúrma, egyéb apróságok. Nagyon fontos a vele egykorúak társasága. Maximálisan segíti a fejlődésüket, ha láttják, hogy már miket csinál a másik, ösztönzi Őket arra, hogy Ők maguk is csinálják. Olyan nehéz összeszedni most, hogy miket hallottam tegnap. Apránként, ahogy telnek a napok egyre több minden fog eszembe jutni és bízom benne, hogy a továbbiakban is jól fogom csinálni. Úgy, ahogy az én kicsikémnek a legjobb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr82896397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása