Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Égtem, mint a rongy

2015.12.23. 12:00 - L.Moni

A mi kis drága kislányunk igencsak kellemetlen helyzetbe hozott.

A kitűnő tanuló, osztályelső. Aki minden jóban benne van.

Hát most változott.

December 11.-én az utolsó óra után hoztam haza. Olyan volt ami még sose, Erika nénivel találkoztam, pedig Ő péntekenként már délben hazamegy. Most bent volt 2-kor és ha már ott voltunk, beszélgettünk.

Panaszkodott Grétára, mondta, hogy felvett a kicsi lány egy igazán undok buta szőke libás stílust. Flegmáskodik a tanárokkal, nyávogva beszél és olyan feladatokat ront el amiket pár napja hibátlanul megcsinált. Kiderült, hogy írt egy egyes tudáspróbát, amit a tanárnő hazaküldött, hogy nézzük át, beszéljük meg. A tudáspróba nem került haza, nem beszéltük meg, nem is tudtunk róla. A kisasszony hazudott nekünk! Szörnyen éreztem magam, látta ezt Erika néni is. Kérte Grétát hozza ki most a dolgozatot, Gréta pedig közölte, hogy nincs meg, ki lett dobva. Próbálta másra kenni, de akkor már tisztában voltam vele, Ő dobta ki.

Nem a rossz jegy miatt akadtam ki, hisz nincs olyan gyerek akinek ne lenne előbb-utóbb. A hazugság miatt voltam mérges és csalódott. Miért nem szólt? Miért választotta inkább a hazugságot?

Az egész hétvégét tönkretette :(

Hab a tortán, hogy hazahoztam egy olyan tudáspróbát amiből egyest írt. 1 azaz egy hibával oldotta meg itthon ugyanazt ami előtte értékelhetetlen lett. Tehát szándékosan rontotta el :(

 

Céges Mikulás

2015.12.23. 11:48 - L.Moni

Még december 4.-én este volt Z munkahelyén. Csak ott jöttek rá a minik, hogy hová és miért is megyünk.

Hááát, érdekes volt. A cég szuper rendes volt, mint mindig. Maximálisan gyerekközpontúak. A gyerekek viszont nagyon rosszak voltak. Rohangáltak, ugráltak, hisztiztek, meg se hallották a figyelmeztetéseket. Gergő fellökött egy kisbabát, Gréta figyelmetlenség miatt ütközött egy kisfiúval.

Égtünk miattuk rendesen.

A Mikulás név szerint szólította Őket, elmondta mire is vagyunk büszkék és min is kell változtatniuk. Reméljük megfogadják a javaslatait :)

 

Zongoravizsga

2015.12.09. 21:00 - L.Moni

Még november 30-án volt.

Hétvégén sokat gyakorolt, igaz szülői nyomásra.

Hétfőn délután már nagyon izgult. Időben mentem érte a suliba, ott átöltözött majd siettünk Gergőért majd Z-ért. Én csinivel bementem a zeneiskolába, Z pedig Gergővel ment karate edzésre. Üdvözöltem Éva néni és megkérdeztem változott-e a kezdés időpontja.

Igen.

Telefon Z-nek, ne öltözzön át Gergő, jöjjenek vissza különben lekésik az előadást.

Időben kezdtek, Gréta a 4. volt. Olyan nagyon ügyesen játszott és olyan nagyon büszkék voltunk rá! Még csak 3 hónapja tanul de van hozzá érzéke.

Ovipszichológus

2015.11.24. 20:25 - L.Moni

Ma reggel 8-ra kaptunk időpontot az ovipszichológushoz. Igen, oda. Gergőnk nyáron tölti a 6. életévét és a törvény értelmében iskolaérett.

Jó véleménnyel volt a hölgy Gergőről. Sokat fejlődött tavaszhoz képest. Van amiben kicsit le van maradva (rajz) de van amiben nagyon is jó. A vélemény az, hogy nem tudjuk.

Gergő lépcsős gyerek (sokáig stagnál majd hirtelen nagy ugrás van a fejlődésében, születése óta ilyen). Az iskolakezdés még 10 hónap, addig bármi lehet. Januártól visszük iskola előkészítőre, meglátjuk mit szól hozzá. De kettőnk (Z és Én) véleménye az, hogy még kicsi hozzá. Gréta ennyi idősen sokkal komolyabb és önállóbb volt. Öltözködésben, tanulni vágyásban.

Majd kiderül, hamarosan :)

Kis karácsony, nagy karácsony

2015.11.22. 14:03 - L.Moni

Gréta zongorázni tanul és a vizsgájára készül ami hétfőhöz 1 hétre lesz. Z egyik kollégája kölcsönadott egy billentyűzetet amit össze kell kötni a számítógéppel és így tud itthon gyakorolni a kicsi lány. Ma előadta nekünk a vizsgadarabját. A Kis karácsony, nagy karácsony című dalt.

Olyan nagyon ügyesen zongorázott. Könnybe lábadt a szemem. Fogalmam sincs miként fogom kibírni a vizsgáját sírás nélkül.

Láz

2015.11.19. 16:56 - L.Moni

Minipasi, már megint :(

Kedd délután már igencsak sápadt volt de nem panaszkodott és nem is volt meleg a homloka. Éjszaka viszont, mikor átjött hozzánk már forró volt, de nagyon. Nem mértük meg a lázát. Figyeltünk rá Z-vel egész éjjel. Reggelre úgy gondoltuk jobban van. Lázmérés után derült ki, hogy a "jobban van" 38,4-es hőt jelent.

Ovit lemondtam a hétre és felhívtam a doktornőt. Este 6-ra kaptunk időpontot.

Z is rosszul volt, ő is lázzal küzdött. Mind a ketten itthon maradtak. Apa-fia nap, csak épp nem a mókás verzióban :(.

Ma már (csütörtök) láztalan Gergő és Z is ment dolgozni. Remélem ennyi volt és hétfőn ovi. Most jön majd a móka. Katalin nap, mikulás, gyertyagyújtás.

Otthon, édes otthon :/

2015.11.19. 16:43 - L.Moni

Hazaérkezés után 5 perccel már a 2 gyerektől zeng a ház. Csak és kizárólag azért nem verekedtek össze mert nem engedtem!

Mindezt a távirányító miatt!!!

Otthon, édes otthon :/

Márton napi libavacsora vagyis kacsa :)

2015.11.11. 20:10 - L.Moni

Régen nem ünnepeltük, nem is igazán tudtunk erről az ünnepről. Tavaly jött haza Gréta az iskolából azzal, hogy Márton napon együnk libát vagy kacsát, mert az a szokás és épp arról tanulnak. Hát ettünk :).

Most már nem is kellett külön kérnie. A hétvégi bevásárlás során automatikusan került bele a kosárba a kacsa, merthogy mi a kacsát jobban szeretjük mint a libát. Este már nagyon időben elkészült a vacsi de nem ettünk. Vártuk, hogy Z hazaérjen a munkából.

Mindenki jól lakott. A majd 2 kiló (sütés előtt volt annyi) húsból nem sok maradt :)

Megadtuk a módját a Márton napnak.

Végre oviban

2015.11.11. 18:30 - L.Moni

1,5 hétig volt itthon Gergő. Elviekben mehetett volna már hétfőn, de a hátán láttam olyan kiütést amit még gyanúsnak véltem, így itthon maradt.

Ma, szerdán, már ment. Boldogan kelt reggel és nagyon időben kész volt :)

4-kor mentem érte, vidáman jött elém. Még aludt is az oviban. Mikor beszéltem Gabi nénivel, kiderült, csak Ő volt bárányhimlős az oviban. Senki más. Ezek szerint nem ott kapta el, lehet az októberi szüreti bálon fertőződött le. Végülis már mindegy. Túl van rajta és viszonylag jól viselte.

Béget

2015.10.31. 09:48 - L.Moni

Gergelyem bárányhimlős :(

Tudom, jobb, hogy túlesik rajta. De most itthon vagyunk anyuéknál, lennének programok. Így viszont, nem tudom miként lesz. Kizárni nem szeretnénk semmiből, elég büntetés számára, hogy viszketnek neki a kiütések és nem vakarhatja.

Hívtam az ügyeletet már reggel korán, nem tud semmiben segíteni, ha gondolom vigyem be, de csak megerősíti a tényt. Ne menjen levegőre, ne érje víz. Hétfőn elviszem a saját orvosához, a jövőhéten tuti otthon lesz az azt követő hét még kérdéses.süti beállítások módosítása