Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

Árvíz

2013.06.10. 09:36 - L.Moni

"Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

Árad a Duna, Tegnap az esti órákban tetőzött itt, Lakihegyen. Napok óta hatalmas a készültség, Míg Halászteleken kellően erős és magas a gát, itt Lakihegyen sok ezer homokzsákot kellett megtölteni és rátenni. Magasításként, erősítésként. Nézzük a híreket és ezáltal a gyerekek is szembesülnek az áradással. Grétike kérdezgetett folyton minket, hogy milyen amikor a folyó árad, miért árad, mekkora lesz a folyó......


Vasárnap elmentünk megnézni a rekord nagyságúra duzzadt Dunát.

Na nem itt Lakihegyen, nem akartuk zavarni a munkálatokat, hanem átmentünk Halásztelekre a gáthoz.

Félelmetes, hogy mekkora a folyó! Bőven volt még hely a víznek, de a gát oldalánál volt.

Csak nézte a nagy vizet Grétike és Gergőke is. Remélem sokáig nem fogunk látni ekkora vízállást mint most.

Ma reggel, mikor vittük Z-t a hévhez láttuk, hogy a Hárosi utca környékén több kertben ott a víz, pakoltak ki az egyik műhelyből, mentettek amit lehetett. A közművek kikapcsolva, folyamatos a rendőri, katonai, polgárőri jelenlét.

Ma már apad, ha lassan is de vissza fog húzódni, aztán lehet majd takarítani utána.

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr715353102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása