Gréti & Gergi

A kis családom mindennapjairól, de legfőképpen a mi kis csodánkról, Grétáról. 2010 július 2.-án bővűlt a mi kis családunk és most már Gergő is az életünk része:) Ő sem maradhat ki a jóból:)

H1N1

2009.11.13. 15:04 - L.Moni

Ezzel van most tele az újság, a tévé, a rádió. Rengetegen mondják azt, hogy igen, oltassuk be magunkat de ugyan annyi orvos nyilatkozza azt is, hogy ne. Na és most kéne okosnak lenni.

Beszéltünk róla Z-vel. Ő lehetséges, hogy beadatja, mert a tömegközlekedési járművökön hamarabb találkozhat megfertöződött emberrel.

Na de ott van csinike meg persze én. Nem hiszek ezekben a gyógyszerekben, injekciókban. A vírus változhat, lehet semmit sem ér az a fránya szuri. Pici gyermekeken még nem tesztelték, de mindenhol azt hallani most Ők a legveszélyeztetettebb korosztály. Na meg a fiatalok, azaz mi.

Én inkább hajlok a megelőzésre, a homeopátia felé. Hisz az egyszerű náthát én már el is felejtettem a segítségével, míg Z aki gyógyszert szedett még a mai napig csúnyán köhög.

Sokat kutakodtam, keresgettem a neten és találtam egy cikket amit úgy érzem, nekem írtak. Az én és a családom megnyugtatására.

Ime:

Madár, disznó vagy spanyol? Mit takar az elnevezés?
Aktuális téma a H1N1 influenza megelőzése, kezelése. Influenzáról beszélünk, normál esetben a szó egy enyhe, bosszantó téli betegséget jelent, időről időre azonban pánikhangulat uralkodik el körülötte.


Különböző fantázianeveken, disznó, madár és titokzatos számokon emlegetik, világjárványt jósolnak. Szerencsére valódi pandémia ritkán lesz, de talán nézzük meg, mit jelentenek a számok és betűk a H1N1 mozaikszócskában.

Az influenza vírusos betegség. Kórokozói az A, B és C influenza vírusok. Az A vírus kiterjedt járványokat okoz, a B vírus általában kisebb helyi megbetegedésekből, a C vírus pedig egyedi esetekből mutatható ki.

Az influenzavírus mikroszkóp alatt úgy néz ki, mint egy rajzfilmfigura. Felületén antigének vannak, ők a vírus névjegyei. Azokat az anyagokat nevezzük antigénnek, melyek a gerincesek szervezetében ellenanyagok (antitestek) termelését, illetve immunválaszt indítanak el.

Az elnevezés Detre László magyar mikrobiológustól származik, feltehetően az anti(testet) generál szavakból. Az antigének általában fehérjék vagy poliszacharidok; ezek a baktériumok, vírusok és más mikroorganizmusok testét felépítő anyagok. Az A vírus felszíni szerkezetét két antigén határozza meg, a hemagglutinin (H) és a neuraminidáz (N). Az emberi megbetegedést okozó törzsekben három H antigén (H1, H2, H3) és két N antigén (N1, N2) fordul elő. A felszíni antigének folyamatos változásban vannak. Változásuk okozza, hogy az egyszer átélt influenza ellen nem fejleszt ki a test teljes védettséget, és azt is, hogy az influenza elleni oltóanyagok gyorsan elévülnek.

Ezért a védőoltás soha nem ad teljes védettséget, hiszen a vírus, amiből készült, nagy valószínűséggel más, mint amivel fertőződünk. Az influenzavírus jelenléte a szervezetből immunválaszt vált ki, a saját védekező rendszere gyógyítja meg a beteget. Antibiotikumot általában a szövődményekre (felülfertőződött torok, tüdőgyulladás) adnak.

A csodafegyver a H1N1 ellen a jó állapotban lévő immunrendszer. Fontos, hogy betegen pihenjünk, testünk a gyógyulással legyen elfoglalva, és ne a munkahelyi, otthoni stresszel. A szövődmények általában akkor jelentkeznek, ha lábon hordjuk ki a betegséget. A stressz önmagában is gyengíti az immunrendszert.

Milyen természetes módszerekkel előzhetjük meg az influenzát?

Az influenza vagy a szájon, vagy az orron keresztül fertőz. A rendszeres kézmosás, főleg evés előtt ezért is nagyon hasznos. Lehetőleg ne együnk a buszmegállóban piszkos kézzel gyrost.

A torkot karban lehet tartani sós vizes gargalizálással (naponta), még jobb, ha teszünk a vízbe pár csepp tiszta (nem a párologtatóba való, hanem gyógyszertári minőségű) teafaolajat. Ha tudunk ilyet szerezni, egy-két cseppet naponta bevehetünk belőle, kis mézzel. Barátunk, a H1N1 2-3 napig is elidőzik az orrüregben és a torokban, mielőtt munkája eredménye láthatóvá válna. A meleg tea is kimossa a szájüreget, és a béltraktusban a másvilágra küldi a vírust.

A teafaolaj olívaolajjal, vagy mandulaolajjal hígítva az orr belső átkenéséhez is jó, de a tengervizes spray is megteszi. Inhalálni is lehet vele.

Napközben, ha a kolléga tüsszög mellettünk, vagy behozzák a náthás gyereket az óviba, nagyon jó vírusölő a citromolaj. Párologtatva. Nyugtat is, de úgy, hogy a szellemi kapacitást serkenti.

Az influenzát ne hordjuk ki lábon, egyrészt, mert fertőző betegség, másrészt, mert ilyenkor lesznek elhúzódó szövődményei. Az immunrendszer nagy munkát végez, tegyük lehetővé, hogy a feladatra koncentrálhasson. Feküdjünk, pihenjünk, fogyasszunk sok folyadékot, a közepes lázat ne csillapítsuk, mert ez a legjobb vírusölő, és könnyű ételeket együnk.

Mit szedjünk, hogy immunrendszerünk harcra kész legyen?

A jó öreg C-vitamin mindig legyen kéznél, de H1N1 a D vitaminnal sincs barátságban. Az Echinacea (kasvirág) növény homeopátiás alacsony hígítása (5 CH) is nagyon jó immunerősítő. A Vincetoxicum kimondottan influenzaellenes hatású, szintén alacsony (5 CH) homeopátiás hígításban javasolt. Az influenzára leggyakrabban rendelt homeopátiás szer az oscillococcinum, heti egyszer szedve felkészíti a szervezetet a vírussal való találkozásra.

Homeopátiás megelőzés az egész családnak (várandósok és kisbabák is kaphatják)

Immunerősítés:

Echinacea angustifolia 5 CH, a téli szezon alatt. 10 napig szedjük, napi 2x5 golyócska adagban, utána hagyjunk 5 nap szünetet, és így folytassuk egész télen keresztül.

Oscillococcinum, felkészíti a szervezetet az influenzavírussal való találkozásra. Heti 1 tubus adagban adható az egész családnak a járványos időszakban.

Vincetoxicum 5 CH heti 1x5 golyó.

A betegség első jeleinél:

Echinacea 5 CH, akár félóránként

Oscillococcinum, első nap 3 tubus, második nap 2 tubus, harmadik nap 1 tubus.

Az egyéni tünetek szerint kiegészíthetjük az oscillococcinumot az alábbi szerek egyikével.

(Javasolhatóak a tünetek intenzitásától függően 15CH vagy 30CH potenciában; az első 3 órában 20 – 60 percenként 5 golyó, majd napi 2-4-szer 5 golyó, a gyógyulásig)


A cikk innen van

A bejegyzés trackback címe:

https://gretababa.blog.hu/api/trackback/id/tr81522635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amina09 2009.11.13. 19:44:58

Nagyon hasznos anyag! köszönöm! :)

L.Moni 2009.11.13. 19:58:02

@Amina09: Örülök ha segíthettem vele:)

Dr. Csabai 2009.11.14. 00:14:49

Tiszteletem Mindenkinek!
Mielőtt bármiről is beszélünk, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kutató leírtam már áprilisban, ajánlatos az alábbi linken
www.gmrgroup.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=155:sertesinfluenza-ah1n1&catid=20&Itemid=12
elolvasni. Ha nem megy a www.gmrgroup.eu főoldalán megtekinthető!
Mindenkinek további jó egészséget kivánok! Dr. Csabai Zsolt Ph.D.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.11.14. 18:05:16

Fehérbor és fehérbor, akut esetben fehérrum és fekete tea. Ja és ne higgyetek Dr. Csabainak, ő egy kolbász!

Zsuzsa62 (törölt) 2009.11.16. 23:48:05

Kedves Dr. Csabai! Nagyon szépen köszönöm, végigolvastam! A családomnak nem fogom az oltást kérni, sőt az orvosom is lebeszélt, mivel akik eddig kapták az oltást, nagyrésze másnapra 40 fokos lázba esett. Barátnőm azt mondta, hogy a Grape Vital Immúnerősítőt évek óta alkalmazza, azóta jobban érzi magát és még nem volt beteg. Kollegám erre esküszik, és jó az influenzára is. Még egyszer nagyon köszönjük a családom nevében, és fogom ezután olvasgatni a publikációkat. Másoknak is ajánlani fogom!


süti beállítások módosítása